Al Treilea Razboi Mondial

Al Treilea Razboi Mondial

luni, 13 decembrie 2010

Coreea de Nord ameninţă Sudul cu război nuclear

Mergi la: CUPRINSUL BLOGULUI


După atacul nord-coreean asupra insulei Yeonpyeong, Coreea de Sud a efectuat exerciţii militare comune cu SUA şi a continuat cu exerciţii de artilerie, în pofida avertismentului Coreii de Nord că aceste manevre vor agrava tensiunea.

Trimiteti adresa dvs de mail la un_nou_razboi_o_noua_era@yahoo.com si veti fi anuntat atunci cand un nou articol va fi postat pe blog.Fiti la curent cu noutatile blogului!!!
*INDICAT SA VERIFICATI SI "SPAM"
Deasemenea orice comentarii(laude,injuraturi,critici etc) pe marginea a ceea ce gasiti in acest blog, le puteti trimite la aceeasi adresa de mail.


Cooperarea americano-sud-coreeană ar putea declanşa un război nuclear în regiune deoarece Sudul a început manevrele militare în contextul persistenţei tensiunii la aproape trei săptămâni după bombarea de către Coreea de Nord a insulei sud-coreene Yeonpyeong, a avertizat luni Phenianul, informează Associated Press, citată de Agerpres.

Manevrele navale efectuate de Sud se vor desfăşura de luni până vineri în 27 de locuri. După atacul nord-coreean asupra insulei Yeonpyeong, Coreea de Sud a efectuat exerciţii militare comune cu SUA şi a continuat cu exerciţii de artilerie, în pofida avertismentului Coreii de Nord că aceste manevre vor agrava tensiunea.

Un comandant al Statului Major sud-coreean a încercat să diminueze semnificaţia exerciţiilor militare din această săptămână, afirmând că ele sunt manevre de rutină şi nu se vor desfăşura în apropierea graniţei maritime disputate de cele două Corei, unde a avut loc atacul luna trecută.

Coreea de Nord a acuzat de asemenea Sudul de colaborare cu SUA şi Japonia pentru a intensifica presiunea asupra Phenianului.

Oficiali sud-coreeni şi americani din domeniul apărării s-au reunit luni la Seul pentru convorbiri privind Coreea de Nord şi alte subiecte ce sunt abordate în mod constant în discuţiile privind domeniul apărării, potrivit Ministerului sud-coreean al Apărării.

'SUA sunt alături de Republica Coreea şi poporul coreean în faţa recentelor provocări nord-coreene', a afirmat adjunctul ministrului american al apărării Michael Schiffer, la deschiderea convorbirilor.Sursa:Preluat de pe Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu