Al Treilea Razboi Mondial

Al Treilea Razboi Mondial

miercuri, 8 decembrie 2010

Banca centrală chineză: În maximum doi ani dolarul se va prăbuşi. Şi SUA, odată cu el !


Mergi la: CUPRINSUL BLOGULUI


Trimiteti adresa dvs de mail la un_nou_razboi_o_noua_era@yahoo.com si veti fi anuntat atunci cand un nou articol va fi postat pe blog.Fiti la curent cu noutatile blogului!!!
*INDICAT SA VERIFICATI SI "SPAM"
Deasemenea orice comentarii(laude,injuraturi,critici etc) pe marginea a ceea ce gasiti in acest blog, le puteti trimite la aceeasi adresa de mail.

Dolarul american rămâne în următoarele 12 luni o investiţie sigură pentru că pieţele globale sunt concentrate pe criza datoriilor suverane din zona euro, dar problemele fiscale ale Statelor Unite sunt mult mai grave decât cele ale Europei, spune un oficial al Băncii centrale chineze, citat de Reuters.
Li Daoki, membru al comisei de politică monetară a Băncii centrale, spune că preţurile obligaţiunilor americane ale SUA şi dolarul vor cădea atunci când situaţia economică a Europei se va stabiliza.“Pentru moment, atenţia pieţelor este în continuare fixată pe Europa, şi în următoarele 6-12 luni nu se va muta asupra Statelor Unite”, a spus oficialul chinez, întrebat fiind despre planurile preşedintelui Obama de a extinde tăierile de taxe pentru toţi cetăţenii americani.“Dar trebuie să fie clar că situaţia fiscală a Statelor Unite este mult mai gravă decât cea din Europa. În unul sau doi ani, atunci când situaţia datoriilor din Europa se va stabiliza, atenţia pieţelor financiare se va muta cu siguranţă asupra Statelor Unite. La acel moment, bondurile de trezorerie americane şi dolarul vor înregistra un declin considerabil”, a adăugat Li.China are o influenţă mare în performanţa activelor în dolari, notează Reuters. Ţara deţine cea mai mare rezervă valutară din lume - 2,64 trilioane dolari - din care se estimează că două treimi sunt în active în dolari, inclusiv bonduri americane.Creşterea economică a Chinei va depăşi 9,5% în 2011 şi va rămâne la peste 9% în următoarea decadă, a spus Li, în cadrul unui forum financiar organizat la Beijing.Evoluţia pe termen lung a Chinei va depinde de continuarea investiţiilor în infrastructură, a spus acesta.“China are un mare potenţial de creştere a cererii interne, şi asta este diferenţa fundamentală între China de acum şi Japonia din 1985”, a adăugat Li.Acesta crede că preţurile mărfurilor, inclusiv preţul petrolului, vor creşte puternic anul viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu