Al Treilea Razboi Mondial

Al Treilea Razboi Mondial

luni, 29 noiembrie 2010

WIKILEAKS - ARABII SPRIJINA UN ATAC ASUPRA IRANULUI !!!


Mergi la: CUPRINSUL BLOGULUI

Mergi la: CUPRINS STIRI


Trimiteti adresa dvs de mail la un_nou_razboi_o_noua_era@yahoo.com si veti fi anuntat atunci cand un nou articol va fi postat pe blog.Fiti la curent cu noutatile blogului!!!
*INDICAT SA VERIFICATI SI "SPAM"
Deasemenea orice comentarii(laude,injuraturi,critici etc) pe marginea a ceea ce gasiti in acest blog, le puteti trimite la aceeasi adresa de mail.



Miile de documente secrete ale Departamentului american de Stat, făcute publice ieri de site-ul wikileaks şi de mai multe publicaţii din SUA şi Europa dezvăluite tot atâtea subiecte sensibile din politica internaţională. EVZ vă prezintă câteva teme cu potenţial exploziv.

Regele Abdullah, al Arabiei Saudite, i-a îndemnat în mod repetat pe americani să atace Iranul pentru a distruge programul nuclear al Teheranului, suspectat că se află aproape de a obţine arma nucleară, arată mai multe mesaje care au circulat între ambasadele SUA din Orientul Mijlociu.

Liderii din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Egipt s-au referit la Iran ca la un „rău”, o „ameninţare” şi o putere „care ne va duce la război”. Oficialii din Iordania şi Bahrain au cerut la rândul lor ca programul nuclear iranian să fie oprit prin orice mijloace, inclusiv cele militare.


Telegramele transmise între ambasadele americane reflectă totodată dorinţa Israelului de a-şi menţine supremaţia nucleară în regiune şi disponibilitatea statului evreu de a ataca de unul singur Iranul. Ministrul Apărării, Ehud Barak, a estimat în iunie 2009 că, începând din acel moment, „există o fereastră de şase până la 18 luni în care Iranul mai poate fi încă împiedicat să obţină arma nucleară”. După acel moment, „orice soluţie militară ar produce pagube colaterale inacceptabile”, mai spune Barak, potrivit documentelor wikileaks.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu