Al Treilea Razboi Mondial

Al Treilea Razboi Mondial

miercuri, 23 martie 2011

Un nor de particule radioactive va ajunge in Romania !!


Trimiteti adresa dvs de mail la un_nou_razboi_o_noua_era@yahoo.com si veti fi anuntat atunci cand un nou articol va fi postat pe blog.Fiti la curent cu noutatile blogului!!!
*INDICAT SA VERIFICATI SI "SPAM"
Deasemenea orice comentarii(laude,injuraturi,critici etc) pe marginea a ceea ce gasiti in acest blog, le puteti trimite la aceeasi adresa de mail.


Particule radioactive, emise de reactoarele avariate ale centralei nucleare japoneze Fukushima, au fost depistate în Islanda şi în Franţa şi, în urmatoarele zile, vor ajunge şi deasupra României, potrivit experţilor.


Ţara noastra este în afara unui pericol radioactiv, iar riscul la care se expun românii este nesemnificativ, garantează Lucian Biro, expert în securitate nucleară.

"Acest nor încărcat cu particule radioactive a ajuns deasupra Franţei, a ajuns deasupra Islandei, se îndreapta spre noi, dar nu există absolut niciun pericol radioactiv pentru populaţie", a subliniat Lucian Biro pentru Ziare.com.

De aceeaşi părere este şi Ionel Purinca, expert în energie nucleară, care spune că, deşi este posibil ca frontul de aer radioactiv, format în urma emanaţiilor de la Fukushima, să fi ajuns deja deasupra ţării noastre, riscurile sunt neglijabile.

El a precizat ca perioada de radioactivitate a iodului 131 este de doar 8 zile. Potrivit specialistului român, nivelul de radiaţii din Japonia a fost mai ridicat în momentul exploziilor de la Fukushima, însă, între timp, concentraţia s-a diminuat, astfel că acum nu reprezintă o ameninţare la adresa cetăţenilor.

Sursa:Realitatea.net

Un comentariu:

  1. Si cum ramane cu iztopul Cesiului care are o durata de injumatatire de 30 de ani?

    RăspundețiȘtergere