Al Treilea Razboi Mondial

Al Treilea Razboi Mondial

joi, 27 ianuarie 2011

Asteroidul Apophis ar putea lovi Pământul in 2036 !


Mergi la: CUPRINSUL BLOGULUI


Trimiteti adresa dvs de mail la un_nou_razboi_o_noua_era@yahoo.com si veti fi anuntat atunci cand un nou articol va fi postat pe blog.Fiti la curent cu noutatile blogului!!!
*INDICAT SA VERIFICATI SI "SPAM"
Deasemenea orice comentarii(laude,injuraturi,critici etc) pe marginea a ceea ce gasiti in acest blog, le puteti trimite la aceeasi adresa de mail.

Informaţia a fost făcută publică miercuri, la Moscova, de Leonid Sokolov, profesor la Facultatea de mecanică celestă din cadrul Universităţii din Sankt Petersburg.

O echipă de astronomi din Rusia a calculat data eventualei coliziuni dintre asteroidul Apophis şi Terra, susţinând că acest eveniment ar putea avea loc pe 13 aprilie 2036, însă alţi colegi de-ai lor sunt de părere că această ciocnire este "puţin probabilă", informează fr.rian.ru.


"Pe 13 aprilie 2029, Apophis se va apropia de Terra la o distanţă de aproximativ 37.000 - 38.000 de kilometri. Însă, ar putea intra în coliziune cu Terra pe 13 aprilie 2036", a spus Sokolov.

Alţi cercetători, printre care şi experţi de la Institutul de astronomie aplicată din cadrul Academiei de ştiinţă din Rusia, sunt de părere că această ciocnire este puţin probabilă.

Descoperit pe 19 iunie 2004, asteroidul a primit acest nume după cel al zeului răului şi distrugerii din mitologia egipteană.

Are un diametru de 270 de metri şi urmează o orbită apropiată de cea a Pământului. O perioadă, în 2004, s-a crezut că Apophis va cădea pe Pământ în 2029, degajând o energie egală cu cea a exploziei a 34 de bombe nucleare de la Hiroshima. Ulterior, cercetătorii au eliminat această ipoteză, însă o eventuală coliziune rămâne posibilă în viitor.

Potrivit Agenţiei spaţiale americane (NASA), citată de profesorul Sokolov, 11 obiecte spaţiale importante ar putea intra în coliziune cu Terra în secolul al XXI-lea, dintre care patru înainte de 2050.

Probabilitatea coliziunii asteroidului Apophis cu Pământul este una foarte mică, dar în cazul unui astfel de deznodământ o regiune de mărimea unei ţări europene va fi ştearsă de pe faţa pământului, consideră omul de ştiinţă rus Boris Şustov, directorul Institului de Astronomie de pe lângă Academia de Ştiinţe a Rusiei.

În acest caz, avertizează el, energia totală a exploziei va fi comparabilă cu detonarea tuturor arsenalelor nucleare existente în acest moment pe Terra.

COMENTARIU : Fiind un admirator declarat a catrenelor lui Nostradamus,nu pot sa nu mentionez la acest articol despre existenta a cel putin unui catren ,in care celebrul vizionar descrie impactul unui asteroid cu Terra. Daca asteroidul descris de Nostradamus este sau nu chiar asteroidul Apophis ,despre care se spune ca ar putea lovi Pamantul in 2036,nu cred ca poate spune nimeni.Asa ca eu ma voi rezuma la prezentarea catrenului:

Century 1, Catren 69.

Marele Munte,cat 7 "stadia",
Dupa pace,razboi si foamete,
Se va raspandi mult,inghitind multe tari,
Unele dintre ele avand fundatii antice.

Comentariu: Un asteroid mare cat 7 "stadia"( conform lui Herodot 1 stadia=182.88 metri,deci 7 stadia=1280.16 m) loveste Terra ,eveniment care duce si la izbucnirea unui razboi.In urma impactului,valuri gigantice de apa se inalta inghitind teritorii imense de uscat,scufundant popoare intregi.Ultimul verset indica faptul ca aceste tari sunt unele cu radacini antice,poate Grecia sau Italia...

Sursa:Realitatea.net & Mesagerul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu