Al Treilea Razboi Mondial

Al Treilea Razboi Mondial

luni, 24 ianuarie 2011

Atentat terorist pe un aeroport din Moscova: 35 de persoane au murit

Mergi la: CUPRINSUL BLOGULUI

Trimiteti adresa dvs de mail la un_nou_razboi_o_noua_era@yahoo.com si veti fi anuntat atunci cand un nou articol va fi postat pe blog.Fiti la curent cu noutatile blogului!!!
*INDICAT SA VERIFICATI SI "SPAM"
Deasemenea orice comentarii(laude,injuraturi,critici etc) pe marginea a ceea ce gasiti in acest blog, le puteti trimite la aceeasi adresa de mail.


O
explozie s-a produs luni pe aeroportul internaţional Domodedovo din Moscova, cel puţin 35 de persoane pierzându-şi viaţa, informează Russia Today. Alte 130 de persoane au fost rănite, dintre care 46 sunt în stare gravă.

O explozia s-a produs luni după-amiază, la secţiunea bagaje a aeroportului internaţional Domodedovo din Moscova. Cel puţin 35 de persoane au murit, potrivit Ministerului Sănătăţii din Rusia. Alte 130 de persoane au fost rănite în atacut terorist, informează Russia Today. 58 de persoane au fost duse la spitalele din apropiere, 46 dintre răniţi fiind în stare gravă. Peste 100 de oameni au primit îngrijiri medicale pe aeroport.

Corpurile celor decedaţi în atentat rămân la locul exploziei pentru investigaţii.

Potrivit postului de televiziune Russia Today, pasagerii au fost evacuaţi.

Unul dintre martori, Tatyana Papova, a spus că s-a anunţat că aeroportul va funcţiona normal şi că orarul zborurilor nu va fi afectat.

“Am ajuns aici în urmă cu jumătate de oră. Am auzit că sunt răniţi în zona de sosiri. Era deja mult fum la locul de ridicare a bagajelor. Multă lumea se înghesuia acolo, deoarece scările rulante au fost oprite. Pentru că ieşirea de urgenţă era foarte îngustă, forţele de ordine au spartt pereţi pentru a permite evacuarea pasagerilor. Apoi, zborurile au fost oprite. Toată lumea a părăsit zona de control al paşapoartelor şi a început să părăsesc şi zona de ridicare a bagajelor. Numai cei care nu şi-au primit bagajele au rămas", povesteşte Tatyana Papova.

Potrivit autorităţilor, explozia a fost un act terorist comis de un kamikaze. Se presupune că un bărbat care avea asupra lui un dispozitiv exploziv se afla printre persoanele aflate în sala de aşteptare. Bomba detonată, echivalentă cu puterea a 5 kilograme de trinitrotoluen (TNT), avea în structura sa elemente metalice pentru a-i mări eficienţa, au declarat surse din structurile de forţă, citate de RIA Novosti.

Birou Federeal de Securitate rus avea cunoştinţe că s-ar afla în oraş un kamikaze, dar informaţia deţinută era incompletă, informează agenţia de ştiri Rosbalt. Luni au căutat un posibil kamikaze dar în Zelenograd, un oraş aflat la nord de Moscova.

La această oră, poliţia din Moscova verifică metroul şi alte locuri aglomerate, într-o încercare de a dejuca alte atacuri. În urma incidentului de pe Aeroportul Domodedovo, securitatea a fost sporită şi pe aeroporturile Vnukovo şi Şeremetievo.

Sursa:Realitatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu